Prostreno.cz

Dušené zelí s klobásou

Zelí je výtečná příloha k vepřovému masu, ale nabízí mnohem širší využití, vyzkoušejte dušené zelí se šunkovou klobásou.

10.07.2020 Mikeš
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

441 kJ / 105 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Zahřejte olej ve velké pánvi, přidejte klobásu a opečte ji ze všech stran (přibližně 5-7 minut).
  2. Pak vyndejte klobásu děrovanou lžící na talíř.
  3. Na stejnou pánev přidejte lžíci másla, nasypte cibuli a nechte ji zesklovatět.
  4. Přisypte nakrájené zelí, osolte, opepřete, dochuťte česnekem, podlijte vývarem a duste přibližně 15 minut, nebo až bude zelí měkké.
  5. K měkkému zelí přidejte opečenou klobásu, vše promíchejte a prohřejte.
  6. Před podáváním posypte petrželkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    60,20 g
  • Sacharidy:

    80,05 g
    • Cukry:

      30,52 g
  • Tuky:

    130,28 g
  • Vláknina:

    20,86 g

Aktivita pro spálení:

413 kcal
51

minut jízdy na kole

39

minut běhu

123

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Dušené zelí s klobásou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba