Prostreno.cz

Kdy se z nás stávají dokonalé kuchařky? Až kolem 55. narozenin

Mistrovské dovednosti u plotny neznamenají pouze to, že žena dokáže dokonale sledovat recept a všeho je správné množství. Znamená to umět napravovat drobné i větší chyby, zvládat nástrahy a nahrazovat chybějící ingredience. Podle výzkumu tohle umějí ženy až kolem 55. roku věku. V tu chvíli se cítí většina kuchařek sebevědomě a má pocit, že ji nemůže nic zaskočit.

„Potvrzuje to skutečnost, že naučit se všechny triky v kuchyni, vyžaduje celá desetiletí, ženy v pětapadesáti mají dost sebevědomí a zkušeností, aby dokázaly bez vážení smíchat těsto, uvařit ze zbytků úžasnou a dokonalou večeři, udělat s přehledem večeři pro dvanáct hostů a zachránit jídlo, které by ostatní vyhodili,“ píše britský Daily Telegraph.

Ženy v pětapadesáti už umějí uvařit více než patnáct obvyklých rodinných pokrmů, rychle dokážou využít zbytky a improvizovat, dokážou přesně načasovat vaření tak, aby se podávalo jídlo včas, dokážou upéct chleba, udělat zmrzlinu, upéct dort a vyrobit originální omáčku na těstoviny.

„Ženy kolem pětapadesáti především ignorují váhy při pečení moučníků a ingredience odměřují od oka. Ovšem bezchybně,“ tvrdí autoři průzkumu na stránkách Daily Telegraph.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Špenátová omeleta

(34 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat