Prostreno.cz

Zázračné ingredience pro zahuštění vlasů

Pokud vaše vlasy nejsou tak husté, jak byste chtěli a potřebovali, zkuste sílu biotinu a kyseliny hyaluronové. Že jsou to látky potřebné pro dokonalou pleť? To ano, ale koruně krásy mají také co nabídnout!

Jsou vaše vlasy jen těžko upravitelné? Náchylné k vypadávání? Nebo mastné prakticky hned, jak je umyjete? To jsou jen některé ukázkové potíže spojované s řídnoucí hřívou a naprostým nedostatkem objemu.

Genetické dědictví, se kterým nikdo nic nezmůže?

Někdo má kadeře husté až hanba, jiný si při dělání culíku vystačí s tou nejmenší gumičkou. Příroda vážně nenaděluje všem stejně – bohužel. To, kolik vlasových folikulů máme na pokožce hlavy, stejně jako jejich tloušťku a tvar, má do značné míry pod palcem genetika (1). Není v tom ale sama, neboť řídkým vlasům pomáhá i těhotenství, bakteriální infekce, kožní onemocnění, problém se štítnou žlázou, časté barvení a chronický stres (2). Znáte zázračné prostředky k jejich zahuštění? Jsou hned dvě a pochlubit se mohou těmi nejlepšími výsledky.

Zachránce zvaný biotin

Vitamin B7 neboli biotin se podílí na správném fungování nervové soustavy, ale známý je i svou schopností podporovat sílu, objem a růst vlasů. Jeho úžasný potenciál potvrdila studie (3) z roku 2012, která prokázala, že užívání doplňků stravy s jeho obsahem přináší viditelné výsledky po méně než šesti měsících. Pokud se chcete raději spolehnout na potravinové zdroje, tuto živinu naleznete v kvasnicích, játrech, hovězím mase, houbách, vaječných žloutcích, luštěninách, tučných rybách, semínkách a obilovinách.

Kyselina hyaluronová nejen na vrásky

Tuto kyselinu si klasicky dáváme do souvislosti s mladistvou pokožkou, ovšem hrdinou je i pro korunu krásy. Nejenže zachovává hydrataci, revitalizuje také vlasové folikuly a přispívá k viditelně plnějšímu a hustšímu vzhledu hřívy (4). To je ale překvapení, že?

Zdroje: (1) www.medlineplus.gov/genetics/understanding/traits/hairtexture/#:~:text=Genetic%20factors%20appear%20to%20play,people%20of%20different%20ethnic%20backgrounds, (2) www.health.com/thin-hair-7814811, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3509882/, (4)www.mdpi.com/2310-2861/7/1/15






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Špenátová omeleta

(34 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat