Prostreno.cz

Sperma kuřáka je chuťovou hrozbou

Nejen potraviny mají na chuť mužského spermatu obrovský vliv. Strůjcem nechutné katastrofy může být i nedostatečná hygiena, kouření a probíhající zánět.

Sperma? To je koktejl zajímavého složení. Tento bezbarvý výměšek obsahuje kromě samotných spermií a vitaminů také imunitní protilátky zvané imunoglobuliny, které působí proti virovým a bakteriálním hrozbám (1). V zájmu posílení ženského zdraví tedy vůbec není od věci si při sexu líznout.

Medicína přímo od zdroje

Někdy je vodnaté, jindy se v něm objevují rosolovité „kuličky“. Obojí se dá považovat za normální, neboť konzistenci semene ovlivňuje míra hydratace, frekvence ejakulace, nedostatek zinku i přehřátí varlat spojené s nošením příliš těsného spodního prádla. V drtivé většině případů je to pouze dočasný stav. Průměrný objem spermatu, který se při orgasmu vyloučí, je přibližně 3,4 ml, což jsou zhruba 2/3 čajové lžičky (2). Proč chutná pokaždé jinak?

Co jsi měl dnes k obědu, miláčku?

Prvním faktorem je tu jídlo, protože některé potraviny chuť i vůni semene dost zásadně ovlivňují – bohužel negativně. Počítá se k nim chřest, zelí, mléčné výrobky, česnek, cibule a maso. Jde-li o nápoje, svou roli tu obvykle sehrává alkohol a káva (3). Naopak k těm, které naladí jeho jemnější a snesitelnější nádech, patří ananas, celer a petržel. Druhým zhoršujícím aspektem bývá zlozvyk v podobě kouření. Cigaretový kouř nenarušuje jen chuťový zážitek, ale i kvalitu, počet a pohyblivost spermií, od čehož se pochopitelně odvíjí i schopnost reprodukce (4).

Hygiena je vážně základ!

Se zmíněnou problematikou dost zásadně souvisí i hygienické návyky muže. Pokud mají hodně velké rezervy, nelze očekávat kdovíjak příjemné orgasmické „občerstvení“. Své tady udělají i případné zdravotní komplikace. Seznam těch nejčastějších zahrnuje cukrovku, infekce, záněty i dentální potíže (5). Je toho opravdu hodně, co je tu třeba vzít v potaz…

Zdroje: (1) www.en.wikipedia.org/wiki/Ejaculation, (2) www.bocahindonesia.com/en/how-to-determine-healthy-or-unhealthy-sperm/, (3) www.verywellhealth.com/facts-about-semen-an-indication-of-health-status-2328524, (4) www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/00325481.2015.1015928, (5) www.vinmec.com/en/news/health-news/general-health-check/what-does-sperm-taste-like-bitter-salty-or-sour/






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat