Menu
Pro hledaný termín nebyly nalezeny žádné výsledky.
Zpět na: Zdravotní rizika konzumace naklíčených brambor
Uchovávám brambory v pytících zembag s kmínovou silicí. vydrží až do dalších brambor na uskladnění.
Krásným bramborám z obchodních řetězců nevěřím
tak pokud to sežerete i s těma klíčkama ...
Lepší než chemicky ošetřené proti klíčení...díky nechci...
A co ty brambory z obchodu, ošetřené chemickým retardérem klíčení?Ty jsou asi zdravější...
Ale to hlavní jste zde neuvedli. Vysokou teplotou (varem) se solanin zničí. Další tendenční článek. Vy si myslíte, že brambory z Lidlu, co nemají klíčky tyto nikdy neměly nyní na jaře? Ale měly, jen na prodejně jsou již odstraněny.
Po oloupání a odstranění případných zelených míst na bramborách,konzumuje moje rodina tyto brambory asi 80 let a NIKDY žádný problém!!Holt bu bu bu!
Nejhorší smrt je z vyděšení.
Přesně tak 👍
máte naprostou pravdu ,podobná zkušenost
Riziko naklíčení brambor řeším tak že jich kupují vždy jen tolik aby se mi vešly do jednoho chladicího boxu v ledničce tam při teplotě kolem 5 stupňů nikdy nevyklíčí. Podobně tak bráním i vyklíčení cibule. To co se o naklíčených bramborách píše je pravda ale vyhazujte je když jsou nyní tak drahé. Pořádně je před vařením oškrabat a jíst jen normální porci. Malým dětem raději uvařit pro jistotu něco jiného.
Postřik brambor proti klíčení je zdravější? Když chce někdo kritizovat naklíčené brambory k jídlu, měl by říci co pomůže, stačí klíčky ostrouhat. Dnes se z toho dělá věda, tak se to dělalo desítky let. Mají to vědou podložené? Spíš plky.
To je ale hovadina,děda a babička je udřízli a problém nikdy neměli.Oba se dožili víc jak 85,děda 91 tak zase keci !!!
100% pravda
a víte co je kmin a k čemu slouží
zásada je nevařit naklíčené brambory ve slupce ale pořádně je oškrábat pak nehrozí zdravotní potíže.
Jdite do prdele, naklíčený herteple už žeru několik let a žádný problémy nemám. By mně zajímalo kolik vám platí obchodní řetězce za to, že píšete takový kraviny😎
Časem jsou naklíčené všechny i ty dobře uskladněné, stačí dobře oškrábat a je po problému. Pisatel o tom nic neví a pokud si mysli, ze v obchodě jsou bez klíčků, je vedle jako jedle. Jen je někdo ocistil
Zase bláboly
Bože, to jsou kydy. Kolik lidí se už prokazatelně otrávilo po požití brambor s odstraněnými klíčky? Stejně nebezpečná jsou i zelená rajčata a přesto se konzervují a dostanete je na talíř. Běžný výskyt solaninu v hlízách brambor je naprosto neškodný. Pisálku jste trapný/á. Pokud používáte AI, tak si alespoň něco o tématu přečtěte. Tedy, pokud umíte číst a chápete psaný text. O čemž se dá pochybovat.
Od jakteziva se klíčky utrhly a bylo. Nechápu že se stim někdo zabývá
Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.
Zdarma produkt k testování!
Reklama