Pokud chcete na den svatého Valentýna připravit něco speciálního, a lámete si hlavu nad tím, čím nahradit klasickou láhev červeného nebo bílého, můžete vyzkoušet některý z našich tematických a zábavných drinků.
Růžová barva, červená barva a čokoláda jsou ideální „highlighty“ pro vaše Valentýnské menu, a skvěle doplní jakýkoli pokrm či sladké dezert.
Tento koktejl je dokonalou kombinací koktejlu a dezertu. Je to perfektní drink po večeři, když máte chuť ještě na něco sladkého. Pro dekorativní ozvláštnění můžete vnitřek skleničky ozdobit proužky čokoládové polevy, nebo vršek nápoje posypat strouhanou čokoládou jako topping (případně můžete použít i drcené Oreo sušenky – fantazii se meze nekladou!).
Čokoládové Martini
Ingredience na 2 porce
120 ml Baileys
120 ml čokoládového likéru
120 ml Smirnoff vodky
Led
strouhaná čokoláda (na ozdobu)
Postup
1 Na mělký talíř nalijte čokoládový sirup.
2 Okraje skleniček na Martini namočte do čokoládového sirupu, aby se okraje obalily polevou.
3 Vnitřek každé sklenice rovněž ozdobte proužky čokoládové polevy.
4 Smíchejte Baileys, čokoládový likér a vodku ve velkém koktejlovém šejkru.
5 Přidejte kostky ledu a důkladně protřepejte (cca 20 sekund, aby se koktejl důkladně promíchal a vychladil).
6 Rozdělte rovnoměrně do dvou sklenic. Vršek koktejlu posypejte nastrouhanou čokoládou a můžete podávat.
Velice jednoduchý, a přesto efektní lehce růžový drink, kterým potěšíte milovníky bublinek a lehčích drinků.
Valentýnská Mimóza
Ingredience na 4 porce
1 láhev šampaňského (vychlazené!)
grenadina
Jahody
Postup
1 Jahody nožíkem upravte do tvaru srdce a napíchejte na špejle (2–3 kusy na špejli)
2 Vysoké skleničky (na šampaňské) naplňte do dvou třetin šampaňským.
3 Do každé skleničky nalijte cca 1 polévkovou lžíci grenadiny a nechejte rozpustit bublinkami.
4 Podávejte ozdobené jahodovými špízy.
Co je romantičtějšího než západ slunce? Tematicky laděný drink s příznačným názvem potěší každého, kdo miluje slunce, svěží chuť citrusů a překrásné oranžovo-červené zbarvení oblohy.
Rum Sunset
Ingredience na 2 porce
350 ml pomerančového džusu
90 ml světlého rumu
2 polévkové lžíce grenadiny
plátky limetky na ozdobu
Postup
1 Smíchejte pomerančovou šťávu a rum. 1/3 směsi dejte stranou.
2 Zbylé 2/3 směsi nalijte do 2 sklenic naplněných ledem.
3 Odloženou 1/3 smíchejte s grenadinou, a výslednou červeně zbarvenou tekutinu pak pomalu nalévejte do každé sklenice tak, aby stekla po stěnách sklenice, a usadila se na dně (čímž vytvoří ombré efekt).
4 Ozdobte plátky limetky.
Zdroje: delish.com, thecookierookie.com/
Sledujte nás na sociálních sítích: