Rychlých, jednoduchých pokrmů, jako jsou tyto lahodné zapečené těstoviny s rajčatovou smetanovou omáčkou, není nikdy dost. Proto vás jistě – právě s nadcházející letní sezonou, kdy nikdo nechce ztrácet čas velkým vyvařováním – následující recept jistě více než potěší.
Pokrmy, které připravíte rychle, snadno a nekomplikovaně, jsou oblíbené asi u všech kuchařek a kuchařů. A můžeme vám téměř zaručit, že si jistě zamilujete i tyto krémové zapečené těstoviny s rajčátky a smetanovou omáčkou. Příprava vám zabere jen několik málo minut a veškerou práci pak odvede trouba. A to nejlepší ze všeho je, že recept můžete kdykoli pozměnit přidáním různých ingrediencí – čerstvými rajčaty, mozzarellovými kuličkami nebo jinými oblíbenými surovinami.
Zapečené těstoviny s rajčaty ve smetanové omáčce
Ingredience
500 g těstovin
400 ml smetany
2 lžičky rajčatového protlaku
250 g čerstvých hub
125 g šunky
120 g strouhaného sýra
Oregano
Sůl
Pepř
Postup
1 Předehřejte troubu na 180 stupňů. Nejdříve uvařte těstoviny v dostatečném množství vody s trochou solí.
2 Mezitím si nakrájejte šunku na malé kostky a houby nakrájejte na plátky. Pak je osmahněte na pánvi a dochuťte solí a pepřem.
3 Přidejte do pánve smetanu a pak vmíchejte rajčatový protlak. Vše lehce povařte, dokud smetanová omáčka mírně nezhoustne.
4 Uvařené těstoviny vložte do zapékací misky a přelijte rajčatovo-smetanovou omáčkou z pánve. Posypejte strouhaným sýrem a pak vložíme formu do trouby.
5 Pečte asi 20 minut, dokud nebude se sýr nerozteče a nezíská zlatavě hnědou barvu. Servírujte ještě teplé.
6 Podle chuti můžete přidat mozzarellové třešinky, bazalku nebo třeba zbytek pečených kuřecích prsíček.
Zdroj: Blitzrezept für Nudelauflauf in Tomaten-Sahne-Soße | freundin.de
Sledujte nás na sociálních sítích: