Těstoviny se hodí a chutnají vždycky fungují! Ale co třeba vyzkoušet něco nového? Místo boloňky nebo carbonary nyní připravujeme lahodné krémové těstoviny s květákem.
Pokud chcete do své všední kuchyně vnést trochu rozmanitosti, měli byste obměňovat ingredience a zkoušet nové pokrmy. Takhle někdy vznikají skvělé recepty. Co takhle například těstoviny s květákem? Zní to na první pohled nezvykle, ale chutná prostě skvěle!
Tento dokonalý recept na krémové těstoviny jsme objevili na instagramovém účtu digitaliano_official od Guiseppe, která ráda vaří a má zálibu v těstovinových pokrmech. Zkuste to sami!
Krémové těstoviny s květákem a parmskou šunkou
Suroviny na 2 porce
350 g těstovin
150 g květáku
75 g pikantního pecorino
75 g uzené scamorzy
5 plátků parmské šunky
4–5 sardelek
1/2 chilli papričky
2 stroužky česneku
petrželka
olivový olej
sůl a pepř
Postup
1 Dejte vařit vodu v hrnci. Když se voda začne vařit, vložte květák a vařte asi 10–15 minut. Že je hotový, poznáte tak, že jím lehce projde nůž. Poté květák vyjmeme z vody, vodu osolíme a ve stejném hrnci uvaříme těstoviny.
2 Do pánve dejte trochu olivového oleje. Krátce v něm orestujte nadrobno nakrájený česnek, poté přidejte chilli nakrájené na nudličky a oboje orestujte. Poté osmahneme filety sardel a přidáme květák, aby se také krátce orestoval. Květák časem změkne a lze jej snadno dále nakrájet vařečkou.
3 Dále do pánve natrháme všechny plátky parmské šunky (kromě jednoho), aby se šunka také krátce orestovala. Zbylý plátek se nakonec použije na ozdobu. Nyní do pánve přidejte naběračku vody z těstovin.
4 Hotové těstoviny přidejte ke květáku a přiklopte. V případě potřeby přidejte více vody z těstovin. Dále vmícháme petrželku a promícháme. Poté smíchejte směs sýra Scamorza a Pecorino. Okořeníme čerstvým pepřem. Solte pouze v případě potřeby, protože voda z těstovin, ančovičky a sýr již dodávají pokrmu velmi slaný nádech.
5 Podávejte, ozdobte zbylým plátkem parmské šunky a vychutnejte si ještě horké.
Zdroj: v textu, názory autora
Sledujte nás na sociálních sítích: