Existuje snad něco snadnějšího? Tohle krémové a pikantní kuřecí maso zapečené s fetou je dobrý oběd s nízkým obsahem sacharidů, ale také něco, co zvládnete udělat i na večeři po práci.
Zapečené pokrmy nemusí být vždy luxusní a složité. Namísto těstovin nebo brambor se v tomto dietním, nízkosacharidovém receptu používá hlavně kuřecí maso, rajčata a feta. Celé je to přelité pikantní omáčkou pesto. Chuť je jednoduše nebeská! A příprava je také velmi snadná.
Zapečené kuřecí maso s fetou a gratinovaným sýrem
Ingredience
2 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
400 g kuřecích prsních řízků
200 g koktejlových rajčat
100 g sýru feta
100 g strouhaného světlého sýra (na gratinování)
Na pesto omáčku
100 g smetanového sýra
50 ml kuřecího vývaru
1 lžíce červeného pesta
1 lžička soli
1 lžička pepře
1 lžička sušeného oregana
Postup
1 Nejdříve si předehřejte troubu na 200 stupňů. Stroužky česneku nasekejte nadrobno, kuře nakrájejte na kousky velikosti sousta a fetu nakrájejte na kostičky. Koktejlová rajčata rozpůlíme.
2 Do zapékací mísy dejte olivový olej, přidejte na kostičky nakrájený česnek, kousky kuřecího masa, fetu a cherry rajčata a vše promíchejte.
3 Pak zapékací mísu vložte do trouby asi na 20 minut.
4 Mezitím si dejte všechny ingredience na omáčku do malého hrnce a povařte, dokud se smetanový sýr nerozpustí a omáčka mírně nezhoustne.
5 Po 20 minutách vyjmeme z trouby zapékací mísu, její obsah zalijeme rovnoměrně omáčkou a poté posypeme strouhaným sýrem. Celý obsah znovu vložíme do trouby a pečeme dalších asi 10 až 15 minut, dokud sýr nezezlátne.
6 Podávejte teplé, například s opečenou bruschettou.
Zdroj: www.freundin.de/kochen-und-diaet-low-carb-rezept-schlanker-haehnchen-feta-auflauf
Sledujte nás na sociálních sítích: