Horký Aperol je nejen nejlepší alternativou ke svařenému vínu, který si také snadno připravíte sami. S naším jednoduchým receptem...
Svařené víno je zimní variantou Aperol Spritz, který si vychutnáváme v horkých letních dnech. Dokáže vyrovnat tělesnou teplotu, vždy chutná a rozhodně patří k oblíbeným nápojům. Ale letošní sezonu můžete oba nápoje spojit v jeden: Hot Aperol je nový zimní nápoj, který si zvolíte při nízkých teplotách.
Kombinace svěžího pomeranče, horkého bílého vína a hořkého Aperolu je dokonalou variantou pro všechny, kterým svařené víno připadá příliš sladké – a kteří se samozřejmě stále nechtějí obejít bez lahodného horkého nápoje s alkoholem. A to nejlepší na závěr: S naším receptem si můžete Hot Aperol rychle a snadno vyrobit doma.
Horký Aperol – recept na nejlahodnější zimní nápoj
Ingredience
300 ml Aperolu
750 ml bílého vína
500 ml jablečné šťávy
pomeranč
5 lžic sirupu
Tyčinky skořice, sušené plátky pomeranče a lístky máty na ozdobu
Příprava
Bílé víno zahřejte na sporáku na středně vysokou teplotu – je důležité, aby se nezačalo vařit! Poté přidejte jablečnou šťávu, Aperol a sirup a nechte úplně rozpustit. Hot Aperol nalijte do sklenic, citron nakrájejte na tenké plátky a přidejte tyčinky skořice, mátu a případně i sušené plátky pomeranče. Užijte si zimní drink, dokud je ještě teplý!
Hot Aperol upoutá vaši pozornost
Oproti klasickému svařenému vínu se Hot Aperol nemusí nutně podávat ve skleněném pohárku, i zde se můžete inspirovat létem a vsadit na sklenici na víno. Zimní nápoj ozdobíme plátkem pomeranče (chcete-li sušeným!), tyčinkou skořice a případně i lístky máty. Hot Aperol se zdá mnohem vzrušující než svařené víno – a v zimě nabídne vám i hostům chutné překvapení.
Zdroj: www.elle.de/lifestyle-essen-trinken-rezept-hot-aperol-winter-drink-statt-gluehwein
Sledujte nás na sociálních sítích: