Růžičková kapusta je rozhodně jednou z našich oblíbených superpotravin pro zdravou v zimě! Zelenina je bohatá na vitaminy a minerály a dokáže posílit imunitní systém v chladných podzimních a zimních měsících. Zelené kuličky jsou také velmi všestranné. Vyzkoušejte tři nejchutnější nápady na recepty s růžičkovou kapustou!
Růžičková kapusta je neuvěřitelně všestranná a může toho nabídnout rozhodně víc, než že ji jen podusíme. Máme pro vás ty nejlepší triky, jak ji přidat na seznam oblíbených jídel.
Růžičková kapusta s parmezánem
Potřebujete
500 g růžičkové kapusty
2 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
30 g parmazánu, čerstvě nastrouhaného
Hrst strouhanky
Sůl a pepř
Postup
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Růžičkovou kapustu rozpulte a odstraňte vnější listy. Dejte do misky a pokapejte olejem. Česnek oloupejte a nasekejte najemno a smíchejte se solí, pepřem, parmezánem a strouhankou. Potom posypte růžičkovou kapustu a promíchejte. Pečte na plechu s pečícím papírem na spodním roštu trouby asi 10 minut a podávejte.
Smoothie s růžičkovou kapustou a malinami
Potřebujete
300 g růžičkové kapusty
65 g vlašských ořechů
500 ml vody
2 lžíce medu
250 g mražených malin
Špetka cukru
Postup
Očistěte růžičkovou kapustu, odstraňte vnější listy a rozpulte. Všechny suroviny dejte do mixéru a rozmixujte.
Růžičková kapusta s bešamelovou omáčkou
Potřebujete
500 g růžičkové kapusty
20 g másla
250 ml mléka
125 g smetany
2 lžíce mouky
Špetka soli
Špetka muškátového oříšku
Postup
Růžičkovou kapustu poduste. Mezitím si připravte omáčku. Nechte rozpustit máslo a rozmíchejte v něm mouku. Přidejte smetanu a stále míchejte. Potom vmíchejte mléko a nechte asi 10 minut probublat. Dochuťte solí a muškátovým oříškem. Omáčkou přelijte růžičkovou kapustu na talíři a vychutnejte si třeba s lososem.
Zdroj: www.elle.de/lifestyle-essen-trinken-rezept-ideen-rosenkohl-video?dicbo=v2-496bf8075446de378e60b2e3a09c5803
Sledujte nás na sociálních sítích: