Prostreno.cz

Čokoládovo-tvarohová roláda s malinami

Dezerty nemusejí být vždy důvodem k výčitkám. Právě naopak. Tvarohová roláda je plná bílkovin a i přestože se jedná o fitness variantu moučníku, potěšíte jí každou návštěvu!

Pro ještě dietnější variantu čtěte tip na konci receptu.

Čokoládovo-tvarohová roláda s malinami

Ingredience na těsto

120 g hladké mouky (celozrnné / špaldové)

1 balení prášku do pečiva

100 ml vody

4 vejce

100 g hořké čokolády

85 g másla

100 g třtinového cukru

Ingredience na náplň

300 g tvarohu

30 g medu

3–5 kapek vanilkového extraktu

50 g třtinového cukru

30 g syrovátkového proteinu (ideálně příchuť vanilka nebo cookies)

200 g jogurtu

mražené maliny (nebo jiné ovoce)

Volitelné

100 g hořké čokolády a 10 g kokosového oleje na čokoládovou polevu

Postup

1 Čokoládu a máslo rozpusťte v kastrůlku na nízkém výkonu sporáku (případně v mikrovlnce), přidejte cukr a promíchejte. Vejce rozdělte na bílky a žloutky. Žloutky vmíchejte do čokolády, poté přidejte mouku s práškem do pečiva a důkladně promíchejte pomocí balonové metly. Vodu přidávejte postupně a podle potřeby, aby těsto nebylo moc řídké (ovšem nesmí být ani moc husté, aby se roláda při rolování nelámala). Konzistence těsta by měla být asi jako u piškotového těsta).

2 Nakonec do těsta vmíchejte sníh z bílků, po částech, opatrně pomocí stěrky nebo vařečky, abyste nenarušili nadýchanou strukturu sněhu. Hotové těsto nalijte na plech vystlaný pečicím papírem a pečte (v předehřáté troubě na 175 °C) asi 10–15 minut.

3 Mezitím si připravte krémovou náplň smícháním všech ingrediencí na náplň (kromě malin). Šlehejte pomocí ručního šlehače nebo v míse kuchyňského robotu s použitím balonové metly při vyšších otáčkách, aby byla tvarohová náplň hezky vyšlehaná a nadýchaná.

4 Po upečení nechte těsto vychladnout na mřížce, a poté jej položte na pracovní desku dnem vzhůru. Takto se vám bude pečicí papír odstraňovat nejlépe (tahem do strany).

5 Až těsto úplně vychladne, potřete jej tvarohovou náplní a posypte malinami. Nechte chvíli nasáknout, aby bylo pružnější, a poté opatrně srolujte. Nechte ztuhnout v lednici.

6 Hotovou roládu můžete polít čokoládou nebo ozdobit trochou oříškového másla.

Tip

Pokud chcete roládu připravit s co nejnižším obsahem cukru, použijte místo medu rýžový sirup (má nižší GI) a místo třtinového cukru použijte stévii nebo flavdrops.

Zdroj: názor autora






Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Lívance bez vajec

15min
(1 hlasů)

Cottage lívance

15min
(1 hlasů)
Více tipů
Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba