Tento lahodný recept na zapečené brambory se špenátem a vejci je vynikající nápad po celý rok. Je opravdovým požitkem nejen pro tělo, ale i pro duši, a navíc je recept velmi snadný.
Rádi byste v kuchyni vyzkoušeli něco nového? Pak jste na správném místě, protože s tímto receptem na jídlo pro tělo i duši nemůžete šlápnout vedle! Brambory, špenát, vejce a sýr se skvěle doplňují a jako pokrm jsou připravené během chvilky. Zachutná i opravdu mlsným jazýčkům! Vyzkoušejte to a uvidíte sami – je to tak snadné.
Zapečené brambory se špenátem
Ingredience pro 4 osoby
620 gramů brambor (vařených, oloupaných)
650 gramů mraženého špenátu
4 vejce
2 šalotky
1 stroužek česneku
240 ml smetany
25 gramů margarínu
125 gramů strouhaného sýra (např. gouda nebo eidam)
1 špetka muškátového oříšku
sůl
pepř
Postup
1 Předehřejte troubu na 180 stupňů.
2 Česnek a šalotku oloupejte a nakrájejte najemno. Rozpalte pánev, přidejte margarín a orestujte česnek spolu se šalotkou dozlatova. Poté přidejte špenát a na mírném ohni pod pokličkou restujte, dokud se špenát nerozmrazí.
3 Do pánve nalijte asi 2/3 smetany a dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem. Nechte louhovat asi 2–3 minuty.
4 Brambory nakrájejte na plátky a vložte do vymazaného pekáčku tak, aby bylo celé dno zakryté. Špenátovou směs rovnoměrně rozprostřete na brambory, poté do špenátu udělejte lžící čtyři prohlubně a do každého rozklepněte syrové vejce.
5 Špenát zalijte zbylou smetanou a vše bohatě posypejte sýrem. Poté vložte zapékací mísu s bramborami a špenátem do trouby a pečte 20–30 minut podle konzistence vajec.
Tip
Místo velké zapékací mísy můžete použít také čtyři malé misky a následně podávat pokrm na dobrou náladu přímo v nich.
Zdroj: www.freundin.de/kochen-diaet-wohlfuehl-rezept-spinat-kartoffelauflauf-mit-eiern
Sledujte nás na sociálních sítích: