Recept na hovězí à la francouzská cibulačka je ideální jako hlavní chod a je podobný vylepšenému českému guláši.
Ingredienty zahrnují maso pokrájené na soustové kousky, mouka, sůl, pepř, olej, cibule, tymián, bobkové listy, sherry, worcesterská omáčka, vývar a bageta. Můžete také přídat česnek pro další chuť. Sýr může být kombinován s crème fraîche, dijonskou hořčicí a vejci pro vrcholnou bagetu. Recept vyzývá k pečeni masa a cibule, poté přidání koření a tekutin, a nakonec zapékání pod grilem s bagetou a sýrem.
Ingredience:
- 500 g hovězího masa
- 4 velké cibule
- 1 lžička soli
- čerstvě mletý pepř podle chuti
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička tymiánu
- 2 lžíce mouky
- 1 litr hovězího vývaru
- 1 sklenice červeného vína
- 200 g sýru gruyère
- 1 bageta
Postup:
1. Hovězí maso nakrájej na malé kousky. Cibule nakrájej na tenké půlkruhy.
2. Na pánvi na olivovém oleji osmaž hovězí maso do zlatohněda, přidej sůl a pepř podle chuti. Přesuň maso do velkého hrnce.
3. Na stejnou pánev přidej drobně nasekaný česnek, cibuli a vše smaž dozlatova.
4. K cibuli přidej tymián a mouku, dobře promíchej a nech minutu smažit.
5. Míchanou cibuli přesuň do hrnce k masu, přidej hovězí vývar a červené víno. Přiveď k varu, poté sniž teplotu a nech asi dvě hodiny pomalu dusit.
6. Před podáváním pokrmu, na tenké plátky nakrájenou bagetu pokračuj nadrobno nastrouhaným sýrem gruyère a opeč ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 5 minut, nebo dokud nebude sýr roztavený a zezlátnutý.
7. Hovězí à la francouzská cibulačku podávej s opečenými bagetkami se sýrem.
Ať se recept podaří!
Sledujte nás na sociálních sítích: