Plánujete na večer slavnostní menu a nevíte si rady s předkrmem, který by strávníky naladil na další chody? Doporučujeme vyzkoušet celerové jednohubky, zapečené nachos a hermelínové trojúhelníčky. Jen se po nich zapráší!
Budete nám věřit, když vám povíme, že všechny čtyři recepty zaberou maximálně čtvrt hodinky? Ano, i za takovou chvilku se dá vykouzlit skvělá chuťovka, která odstartuje báječnou večeři! Co vás láká nejvíce?
Celerové jednohubky
Suroviny:
- 1 svazek řapíkatého celeru
- 1/2 šálku petrželové natě
- 1 lžička citronové kůry
- 250 gramů krémového sýra
- 1 červená cibule
- 100 gramů kuřecího masa
- sůl a pepř na dochucení
Postup: Nakrájejte najemno kuřecí maso, cibuli a petržel. Smíchejte je s ostatními ingrediencemi, tedy kromě celeru. Ten pokrájejte na kousky velikosti jednohubek a jednotlivé části namažte vzniklou pomazánkou. Můžete ihned podávat!
Hermelínové trojúhelníčky
Suroviny:
- 4x 200 gramů hermelínu
- 1 šálek hladké mouky
- 3 vejce rozšlehaná v 1/2 šálku mléka
- 2 šálky strouhanky
- brusinková omáčka
- 3/4 šálku olivového oleje
- sůl a pepř
Postup: Každý kus sýra rozkrojte přes střed na šest malých dílků. Postupně je obalte v mouce, mléce s rozšlehanými vejci a strouhance. Kousky pak na předehřáté pánvi s trochou oleje usmažte dozlatova, po dobu 2-3 minut. Občas je obraťte, aby se propekly rovnoměrně. Hotové dobroty vysušte papírovým ubrouskem a pokapejte brusinkovou omáčkou.
Zapečené nachos
Suroviny:
- 150 gramů kukuřičných lupínků nachos
- 1 šálek kysané smetany
- 300 gramů konzervovaných fazolí
- 200 gramů rajčatové omáčky
- 80 gramů nastrouhaného tvrdého sýra
Postup: Předehřejte troubu na 200 stupňů a zapékací mísu vyložte pečicím papírem. Nachos do ní rovnoměrně nasypte, přidejte fazole, rajčatovou omáčku a sýr. Pečte zhruba 15 minut. Až je budete servírovat, nezapomeňte k nim na talíř dát lžičku kysané smetany, tahle kombinace vás určitě nezklame!
Bramborový mls s lososem
Suroviny:
- 1 kilogram malých brambor
- 200 gramů uzeného lososa
- 250 mililitrů kysané smetany
- 1 lžíce koprových lístků
- 1 lžička omáčky wasabi
- 1/2 šálku petrželové natě
- sůl a pepř
Postup: Brambory uvařte v páře tak, aby zůstaly pevné. Poté je nechte vychladnout. Každou bramboru obalte plátkem lososa a připevněte párátkem. Do smetany pak přimíchejte lístky kopru, wasabi omáčku, petržel, sůl i pepř. Tuto omáčku podávejte jako přílohu. Dobrou chuť!
Sledujte nás na sociálních sítích: