Menu
Pro hledaný termín nebyly nalezeny žádné výsledky.
Zpět na: S mrkví zvládnete vláčný dort, šťavnaté karbanátky i zdravé hranolky
Hned bych si dala
Mezinárodní den mrkve obecné se slaví 4. dubna od roku 2003. Kvalitnější je raná křehčí mrkev karotka, s tupým zakulaceným koncem. Kdo si potrpí na ekologicky čistší mrkev obecnou, konzumuje jen vnější část kolem světlejšího podélného vnitřku. Zivočišná forma vitaminu A se nachází v játrech - při předávkování se z těla příjemce odlupují kusy kůže ! Mrkev je bohatá na betakaroten, prekurzor vitamínu A, ne na samotný vitamin A. Betakaroten se v metabolismu mění na vitamin A, a to pouze na množství pro tělo potřebné. Nehrozí údajně předávkování, jako při perorálním podání vitaminu A. Při přípravě se můžete rozhodnout mezi loupáním a ponecháním slupky na místě. Pokud je pro vás na první místě chuť, čistota a snadnost přípravy, mrkev vždy oloupejte. Úplně nejmladší a křehkou mrkvičku můžete servírovat i s částí zeleného stonku a neoloupanou. Mladou mrkev je potřeba důkladně namočit, umýt a vydrhnout.
Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.
Zdarma produkt k testování!
Reklama