Tento velmi lahodný tvarohový dezert se skořicí je perfektní na vánoční tabuli a připravíte ho úplně bez pečení. Máme pro vás dokonalý recept, se kterým o Vánocích zazáříte.
Jednoduché recepty milujeme! A takové, které jsou k tomu ještě i super chutné, jsou jednoduše top! Vy také? Pak je tento nepečený cheesecake pro vás to pravé. A v kombinaci se skořicí je perfektním dezertem na nadcházející vánoční svátky. Probudili jsme vaši zvědavost, Tak honem pro přísady a dejte se do toho!
Na „těsto“ budete potřebovat:
100 g másla
180 g skořicových sušenek
4 sušenky Oreo
2 lžíce cukru
1 lžička skořice
Na krém:
300 g tvarohu
250 g mascarpone
4 lžíce vanilkového sirupu
20 g želatiny v prášku
Na polevu:
6 skořicových sušenek
1 lžíce kakaa
špetka skořice
Příprava
Nejdříve dejte do hrnce 100 g másla a nechte na plotně rozpustit.
Potom rozmixujte skořicové sušenky a sušenky Oreo v mixéru. Vzniklou sušenkovou mouku přidejte spolu s cukrem a skořicí k rozpuštěnému máslu a zpracujte do soudržné hmoty.
Vystřihněte pečicí papír podle tvaru formy a hmotu na něj rovnoměrně rozložte, přitlačte a dejte na asi půlhodinu do ledničky.
Na krém rozmixujte tvaroh a mascarpone a přidejte vanilkový sirup. K tomu přisypejte želatinový prášek a stále šlehejte. Vyšlehejte dohladka, krémem pokryjte sušenkovou hmotu a nechte asi hodinu odpočívat v lednici.
Na závěrečnou dekoraci rozmixujte skořicové sušenky na prášek a smíchejte se skořicí a kakaem (vše by mělo mít stejnou konzistenci) a přes sítko cheesecake směsí poprašte. Pokud chcete, můžete na dezert položit šablony a ty poprášit. Po jejich odejmutí vám tak vzniknou působivé obrázky. A máte hotovo!
Zdroj: eatthis.com
Sledujte nás na sociálních sítích: