Prostreno.cz

Petrželová omáčka

Skvělá omáčka k (mletému) hovězímu masu, pečené rybě, uzenému masu, nebo karbanátkům.

05.10.2017 lentilka
35min

15min příprava

20min vaření

713 kJ / 170 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Z másla a hladké mouky připravte jíšku.
  2. Jíšku za stálého míchání zalijte vývarem a vařte 10 minut.
  3. Přidejte smetanu, podle chuti osolte, opepřete a vařte 5 minut.
  4. Nakonec do omáčky vmíchejte nasekanou petrželku.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    14,28 g
  • Sacharidy:

    67,72 g
    • Cukry:

      6,61 g
  • Tuky:

    110,18 g
  • Vláknina:

    2,28 g

Aktivita pro spálení:

296 kcal
37

minut jízdy na kole

28

minut běhu

88

minut uklízení





Podobné recepty

Jogurtový dresink

(1 hlasů)
15min
220 kJ

Sýrový dresink

(2 hlasů)
35min
948 kJ

Kaparová omáčka

(1 hlasů)
20min
545 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

vývar

10 kcal / 100g
B1,5 g
S7,5 g
T0,8 g

hladká mouka

364 kcal / 100g
B10 g
S76 g
T1 g

pepř

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g

máslo

717 kcal / 100g
B0,8 g
S0,8 g
T81 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Petrželová omáčka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba