Prostreno.cz

Batáty zapečené se sýrem

Struktura běžných brambor, barva a jemně nasládlá chuť podobná karotce či dýni. Sladké brambory – batáty – mají více tváří, a proto obrovský potenciál i ve slané kuchyni .

05.03.2019 Mikeš
1h a 25min

25min příprava

60min vaření

458 kJ / 109 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost


  • 300 g mrkve
  • 300 g batátů
  • 1 ks velká kedlubna
  • 400 ml smetany na vaření
  • 1 lžička bylinkové soli
  • 0.5 lžičky mletého bílého pepře
  • 120 g strouhaného tvrdého sýra dle vlastní chuti
  • Na vymazání
  • 2 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190° C .
  2. Oloupanou zeleninu nakrájejte na tenké plátky.
  3. Smetanu promíchejte se solí a pepřem .
  4. Zapékací misku vymažte máslem.
  5. Do zapékací misky uložte polovinu brambor,pak nakrájenou kedlubnu,nakrájenou mrkev a nakonec zbytek brambor.
  6. Zeleninu zalijte smetanou,přikryjte a pečte v předehřáté troubě 35-40 minut.
  7. Zeleninu odkryjte,posypte sýrem ,teplotu trouby snižte na 170°C a pečte 15 minut .

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    18,06 g
  • Sacharidy:

    103,24 g
    • Cukry:

      40,24 g
  • Tuky:

    74,49 g
  • Vláknina:

    15,00 g

Aktivita pro spálení:

282 kcal
35

minut jízdy na kole

26

minut běhu

84

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Batáty zapečené se sýrem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba