Prostreno.cz

Vepřová panenka se šalotkou a hruškami

Nevýrazná vepřová panenka dostane díky spojení s hruškami a omáčkou skvělou chuť.

27.04.2020 sun
1h a 30min

30min příprava

60min vaření

538 kJ / 128 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Smíchejte olej, česnek, sůl nasekaný tymián v malé misce.
  3. Směsí potřete vepřovou panenku, směs do masa důkladně vetřete. Maso zabalte do potravinářské folie a nechte minimálně 30 minut v chladu.
  4. Maso bez folie položte do zapékací misky, podlijte vývarem a dejte na 35 minut do trouby. Doba pečení závisí na velikosti masa. Může trvat kratší, nebo delší dobu.
  5. V pánvi rozehřejte máslo a lžíci oleje, přidejte nakrájené šalotky a opečte je dozlatova. Opečené šalotky vyndejte na talíř a uchovejte je na teplém místě.
  6. Na stejnou pánev nasypte hrušky, (každou podélně nakrájejte na 4 kusy) a opečte je dozlatova. Hrušky vyndejte na talíř a uchovejte je na teplém místě.
  7. V hruškové šťávě rozmíchejte kukuřičný škrob a nalijte ji do pánve, ve které jste připravovali šalotky a hrušky. Vařte 10 minut, podle chuti osolte.
  8. Měkké maso nakrájejte na plátky a podávejte je s hruškami, přelité připravenou omáčkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    181,04 g
  • Sacharidy:

    204,82 g
    • Cukry:

      100,52 g
  • Tuky:

    167,64 g
  • Vláknina:

    28,52 g

Aktivita pro spálení:

783 kcal
97

minut jízdy na kole

74

minut běhu

233

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka se šalotkou a hruškami

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba