Prostreno.cz

Krůtí prsa se zeleninovou omáčkou

Krůtí maso pečené v troubě. Zeleninová omáčka dodá masu tu správnou chuť a maso není vysušené.

30.04.2020 Mikeš
1h a 40min

25min příprava

1h a 15min vaření

545 kJ / 130 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Krůtí prsa osolte, opepřete, posypte paprikou a vytvarujte je do válečku - maso můžete ovázat potravinářským provázkem.
  2. Maso opečte ze všech stran v pekáčku na oleji.
  3. K masu přidejte oloupanou, nakrájenou mrkev a cibuli, očištěný, nakrájený celer a petrželku.
  4. Podlijte vývarem, maso přikryjte, dejte do trouby a pečte doměkka.
  5. Měkké maso vyndejte, pokud jste použili provázek tak ho z masa sundejte.
  6. Masovou šťávu i se zeleninou nalijte do mixéru, přidejte smetanu, hladkou mouku a rozmixujte ji dohladka.
  7. Takto připravenou omáčku nalijte zpět do pekáčku a na sporáku ji povařte 10 minut. Maso nakrájejte na plátky, vložte ho do omáčky a nechte maso prohřát.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    72,44 g
  • Sacharidy:

    231,50 g
    • Cukry:

      28,20 g
  • Tuky:

    155,10 g
  • Vláknina:

    69,00 g

Aktivita pro spálení:

130 kcal
16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

38

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Krůtí prsa se zeleninovou omáčkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba