Prostreno.cz

Krůtí prsa se zeleninovou omáčkou

Krůtí maso pečené v troubě. Zeleninová omáčka dodá masu tu správnou chuť a maso není vysušené.

30.04.2020 Mikeš
1h a 40min

25min příprava

1h a 15min vaření

601 kJ / 143 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Krůtí prsa osolte, opepřete, posypte paprikou a vytvarujte je do válečku - maso můžete ovázat potravinářským provázkem.
  2. Maso opečte ze všech stran v pekáčku na oleji.
  3. K masu přidejte oloupanou, nakrájenou mrkev a cibuli, očištěný, nakrájený celer a petrželku.
  4. Podlijte vývarem, maso přikryjte, dejte do trouby a pečte doměkka.
  5. Měkké maso vyndejte, pokud jste použili provázek tak ho z masa sundejte.
  6. Masovou šťávu i se zeleninou nalijte do mixéru, přidejte smetanu, hladkou mouku a rozmixujte ji dohladka.
  7. Takto připravenou omáčku nalijte zpět do pekáčku a na sporáku ji povařte 10 minut. Maso nakrájejte na plátky, vložte ho do omáčky a nechte maso prohřát.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    227,74 g
  • Sacharidy:

    93,25 g
    • Cukry:

      26,00 g
  • Tuky:

    158,95 g
  • Vláknina:

    10,95 g

Aktivita pro spálení:

660 kcal
82

minut jízdy na kole

62

minut běhu

197

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Ovesná kaše s borůvkami a mandlemi

15min
(2 hlasů)

Špenátová omeleta

30min
(36 hlasů)

Palačinky

30min
(2 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Krůtí prsa se zeleninovou omáčkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba