Prostreno.cz

Pstruh s houbami

Pstruh je vynikající sladkovodní ryba s jemným a chutným masem. Vyzkoušejte ji s houbami. Kuchyňská úprava pstruha patří k těm jednodušším. Důvod je poměrně jednoduchý, pstruh se neporcuje, podává se na talíři celý.

09.06.2020 Mikeš
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

1081 kJ / 258 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Na 2 lžících másla nechte zesklovatět nakrájenou šalotku, přidejte na malé kousky nakrájené houby, jemně nasekaný česnek, osolte a duste, až se odpaří voda z hub. Houby nechte vychladnout.
  2. Pstruhy osolte a naplňte je podušenými houbami.
  3. Pstruhy uložte do malého pekáčku, podlijte je vínem, posypte kmínem, přidejte plátky másla a dejte je na přibližně 30 minut (záleží na velikosti ryby) do trouby předehřáté na 180 °C.
  4. Před podáváním pokapejte ryby citronovou šťávou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    73,00 g
  • Sacharidy:

    43,43 g
    • Cukry:

      16,42 g
  • Tuky:

    286,91 g
  • Vláknina:

    8,71 g

Aktivita pro spálení:

1547 kcal
193

minut jízdy na kole

147

minut běhu

461

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pstruh s houbami

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba