Prostreno.cz

Zelenina na špízu

Grilovaná zelenina je skvělá třeba jen tak, ale pokud si uděláte k zelenině dobrý dip, bude ještě skvělejší. Zeleninový špíz můžete podávat spolu se salátem, rýží, kuskusem nebo pečeným bramborem. Ale také grilovaný sýr halloumi nebo mozzarella zeleninu výborně doplní.

08.07.2020 lentilka
4h a 25min

4h a 0min příprava

25min vaření

314 kJ / 75 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Ingredience na marinádu důkladně promíchejte v nízké, ploché misce (aby se tam vešly špízy).
  2. Zeleninu nakrájejte na stejně velké kousky.
  3. Zeleninu a žampióny navlečte střídavě na grilovací jehly, nebo bambusové špejle a vložte je do marinády. Nechte marinovat minimálně 2 hodiny.
  4. Pak marinádu ze špízů jemně otřete, špízy osolte a položte je na středně předehřátý gril.
  5. Grilujte dozlatova, lehce potírejte marinádou.
  6. Podávejte s připraveným dipem/omáčkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    51,70 g
  • Sacharidy:

    114,31 g
    • Cukry:

      50,91 g
  • Tuky:

    162,26 g
  • Vláknina:

    28,93 g

Aktivita pro spálení:

488 kcal
61

minut jízdy na kole

46

minut běhu

145

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Zelenina na špízu

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba