Prostreno.cz

Zeleninový salát s hořčicovou zálivkou

Tento fazolkový salát s květákem a hráškem můžete podávat samostatně. Salát je rovněž vhodný ke všem druhům masa.

13.07.2020 sun
40min

30min příprava

10min vaření

387 kJ / 92 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Žloutek a hořčici vyšlehejte metličkou, postupně přidávejte olej. Oleje přidejte tolik, aby směs nebyla příliš tuhá.
  2. Dochuťte octem, solí a čerstvě mletým černým pepřem.
  3. Nakonec přidejte velmi jemně nasekanou červenou cibuli.
  4. Květák rozdělte na malé růžičky a nasypte ho do vařící osolené vody.
  5. Vařte minutu, pak přisypte očištěné fazolové lusky, hrášek a vařte 4-5 minut, zelenina nesmí být rozvařená.
  6. Zeleninu sceďte, přelijte ji ledovou vodou a nechte na sítku dobře okapat.
  7. Okapanou zeleninu nasypte do velké misky.
  8. Ředkvičky nakrájejte na velmi tenké plátky a přidejte je do misky.
  9. K zelenině přidejte zálivku a vše lehce promíchejte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    50,59 g
  • Sacharidy:

    86,02 g
    • Cukry:

      13,17 g
  • Tuky:

    190,89 g
  • Vláknina:

    26,45 g

Aktivita pro spálení:

588 kcal
73

minut jízdy na kole

56

minut běhu

175

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

pepř

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g

olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

Bílý vinný ocet

18 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g

ředkvičky

16 kcal / 100g
B1,1 g
S3 g
T0,1 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Zeleninový salát s hořčicovou zálivkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba