Prostreno.cz

Vepřová panenka s bylinkovou omáčkou

Vepřové maso smetana a hodně bylinek.

30.07.2020 sun
1h a 20min

20min příprava

60min vaření

695 kJ / 166 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 220 °C.
  2. Na těžké litinové pánvi vhodné do trouby rozehřejte na středním plameni 3 lžíce oleje.
  3. Maso osolte, opepřete a opečte ho v pánvi ze všech stran dozlatova přibližně 6–8 minut.
  4. Přesuňte pánev do trouby a pečte 10–15 minut (podle velikosti panenky, maso by uvnitř mělo zůstat růžové). Poté panenku obraťte, přidejte vývar a přikryté pečte 20 minut.
  5. Mezitím nalijte do rendlíku smetanu, přiveďte ji k varu, přisypte jíšku a vařte na mírném ohni 5 minut.
  6. Přidejte jablečnou šťávu, bylinky a vařte 5 minut.
  7. Nakonec vmíchejte studené máslo a podle potřeby dochuťte solí.
  8. Maso podávejte s omáčkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    177,76 g
  • Sacharidy:

    70,86 g
    • Cukry:

      26,24 g
  • Tuky:

    214,99 g
  • Vláknina:

    9,50 g

Aktivita pro spálení:

752 kcal
94

minut jízdy na kole

71

minut běhu

224

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

vývar

10 kcal / 100g
B1,5 g
S7,5 g
T0,8 g

smetana

337 kcal / 100g
B2 g
S3 g
T35 g

jablečná šťáva

46 kcal / 100g
B0,1 g
S11 g
T0,1 g

jíška

500 kcal / 100g
B5 g
S40 g
T50 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka s bylinkovou omáčkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba