Prostreno.cz

Špenátová polévka s orzem

Rychlá polévka z kuřecího vývaru, čerstvého špenátu a orza. Těstovinová rýže neboli orzo je příloha, která se vyrábí z tvrdé pšenice. Nejde tedy o rýži, ale výrobek ze semoliny. Tento druh těstoviny se nelepí, má stálý tvar a nerozvaří se. Je ideální ingrediencí pro rychlé vaření.

03.08.2020 sun
30min

15min příprava

15min vaření

210 kJ / 50 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Přiveďte 1,2 l kuřecího vývaru k varu.
  2. Do 300 ml vývaru přidejte rozšlehaná vejce a petrželku.
  3. Dobře promíchejte a nalijte za stálého míchání do vařícího vývaru, přisypte orzo a vařte 10 minut, občas promíchejte.
  4. Přidejte špenát a vařte dalších 5 minut, nebo až je orzo uvařené na „skus“.
  5. Polévku podle potřeby dochuťte pepřem a podávejte posypanou parmazánem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    93,05 g
  • Sacharidy:

    176,44 g
    • Cukry:

      1,23 g
  • Tuky:

    58,60 g
  • Vláknina:

    10,55 g

Aktivita pro spálení:

282 kcal
35

minut jízdy na kole

26

minut běhu

84

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Špenátová polévka s orzem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba