Prostreno.cz

Závin z mrkvového těsta

Štrúdl nebo závin lze připravit z listového, křehkého i kynutého těsta, oblíbený je i závin tažený. Tento recept je na závin z mrkvového těsta plněný jablky.

17.08.2020 Mikeš
1h a 15min

30min příprava

45min vaření

993 kJ / 237 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190 °C.
  2. Plech vyložte pečícím papírem.
  3. Oloupanou mrkev nastrouhejte najemno.
  4. Heru nechte rozpustit v rendlíku a nechte ji vychladnout.
  5. Do větší misky prosejte mouku s kypřícím práškem.
  6. Vmíchejte najemno nastrouhanou mrkev, přidejte heru a vypracujte těsto, které nechte 30 minut odpočinout.
  7. Mezitím oloupejte a nastrouhejte jablka, šťávu vymačkejte, přidejte citronovou šťávu a promíchejte je.
  8. Připravené těsto rozdělte na dva, nebo tři díly-podle toho, jak velké záviny chcete mít.
  9. Z každého dílu vyválejte placku, naplňte je připravenými jablky, posypte je skořicovým cukrem a rozinkami.
  10. Zabalte záviny, potřete je rozšlehaným vejcem, přeneste je na plech vyložený pečícím papírem a pečte 35-45 minut, podle výkonu trouby.

TIP:

Použitý hrnek má objem 250 ml. Rozinky můžete před použitím namočit do rumu.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    77,38 g
  • Sacharidy:

    933,24 g
    • Cukry:

      436,70 g
  • Tuky:

    225,38 g
  • Vláknina:

    43,40 g

Aktivita pro spálení:

591 kcal
73

minut jízdy na kole

56

minut běhu

176

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Závin z mrkvového těsta

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba