Prostreno.cz

Polévka z pečeného květáku

Květák obsahuje vitamíny, vlákninu i antioxidanty, má nízký obsah kalorií a velmi nízkou hladinu sacharidů.

02.09.2020 lentilka
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

223 kJ / 53 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Omytý květák rozdělte na malé růžičky, růžičky nahrubo nasekejte, nasypte je do misky, přidejte granulovaný česnek, 3 lžíce oleje a promíchejte.
  2. Plech vyložte pečícím papírem (nebo alobalem) a na plech nasypte připravený květák.
  3. Květák dejte na 15 minut do trouby předehřáté na 180 °C, alespoň jednou květák promíchejte.
  4. V hrnci na rozehřátém másle s jednou lžící oleje nechte zesklovatět nakrájenou cibuli.
  5. Cibuli zalijte vývarem, přidejte pečený květák a italské koření.
  6. V mléce rozmíchejte kukuřičný škrob a přilijte ho do polévky. Vařte 20 minut.
  7. Polévku dochuťte pepřem a posypte nasekanou petrželkou.

TIP:

Místo kukuřičného škrobu použijte světlou instantní jíšku.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    38,66 g
  • Sacharidy:

    181,93 g
    • Cukry:

      18,39 g
  • Tuky:

    107,33 g
  • Vláknina:

    9,18 g

Aktivita pro spálení:

213 kcal
26

minut jízdy na kole

20

minut běhu

63

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Polévka z pečeného květáku

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba