Prostreno.cz

Bábovka s jablky

Bábovka je ve výběru ovoce univerzální, můžete do ní použít jablka, hrušky, nebo švestky.

02.09.2020 lentilka
1h a 30min

30min příprava

60min vaření

1244 kJ / 297 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Rozinky propláchněte ve vodě, nasypte je do rendlíku a zalijte je rumem nebo brandy, zahřejte těsně pod bod varu, odstavte z ohně a nechte je vychladnout. Pak rozinky sceďte a nasekejte.
  2. Troubu předehřejte na 160 °C.
  3. Nepřilnavou formu na bábovku (o průměru 25 cm) vymažte máslem.
  4. Ořechy rozmixujte v robotu.
  5. Máslo s cukrem vyšlehejte do světlého, nadýchaného krému.
  6. Do krému vmíchejte vejce, mléko, mouku prosetou s kypřícím práškem, skořicí, jedlou sodou a solí.
  7. Vmíchejte scezené, nasekané rozinky, ořechy a nakrájená jablka.
  8. Těsto nalijte do připravené formy a pečte v předehřáté troubě 50-60 minut.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    128,09 g
  • Sacharidy:

    519,64 g
    • Cukry:

      246,32 g
  • Tuky:

    352,36 g
  • Vláknina:

    28,15 g

Aktivita pro spálení:

593 kcal
74

minut jízdy na kole

56

minut běhu

177

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Bábovka s jablky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba