Prostreno.cz

Květákové burgery

Zeleninové burgery mají tu výhodu, že můžete snadno obměňovat bílkoviny, které do nich přidáte (tedy luštěniny, oříšky a sýry) i omáčky, kterými je ochutíte.

07.09.2020 sun
60min

30min příprava

30min vaření

477 kJ / 114 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Omytý květák rozdělte na malé růžičky a nasypte je do vařící osolené vody. Vařte 10 minut.
  2. Uvařený květák sceďte, nechte ho vychladnout, pak květák nadrobno nasekejte a nasypte do misky.
  3. Přidejte rozšlehané vejce, strouhanku podle potřeby, pažitku, oregano, nastrouhaný sýr, slunečnicová a sezamová semínka. Podle chuti osolte a dobře promíchejte.
  4. Ze směsi tvarujte menší hamburgery, položte je na plech vyložený pečícím papírem, pokapejte je olejem, přikryjte je alobalem a v troubě předehřáté na 190 °C pečte 10 minut.
  5. Pak hamburgery otočte a nepřikryté pečte ještě 5-10 minut.
  6. Omytá rajčata nakrájejte na klínky, omytou okurku nakrájejte na tenké plátky, jarní cibulku nakrájejte i s natí na plátky a vše nasypte do misky, zakápněte olejem a podle chuti osolte a opepřete.
  7. Hamburgery podávejte s připravenou zeleninou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    92,20 g
  • Sacharidy:

    93,60 g
    • Cukry:

      17,80 g
  • Tuky:

    200,38 g
  • Vláknina:

    22,70 g

Aktivita pro spálení:

630 kcal
78

minut jízdy na kole

60

minut běhu

188

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Květákové burgery

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba