Prostreno.cz

Houby s česnekovým máslem

Jednoduchá houbová příloha k masu. K přípravě můžete použít čerstvé hříbky, ale klidně i žampióny.

22.09.2020 lentilka
35min

15min příprava

20min vaření

544 kJ / 130 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Pokud máte malé hříbky nechte je vcelku,stejně tak žampióny. Větší můžete překrojit .
  2. Na pánvi zahřejte máslo a olej, vmíchejte prolisovaný česnek a minutu míchejte.
  3. Přidejte houby a orestujte je ze všech stran.
  4. Houby osolte, opepřete, přikryjte a duste je na mírném ohni 10 minut. Podle velikosti hub možná o několik minut déle.
  5. Pokud je třeba, přidejte k houbám 5 lžic bílého vína.
  6. Podávejte posypané nakrájenou petrželkou. Houby můžete pokapat chilli omáčkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    23,88 g
  • Sacharidy:

    34,69 g
    • Cukry:

      8,05 g
  • Tuky:

    115,45 g
  • Vláknina:

    11,08 g

Aktivita pro spálení:

420 kcal
52

minut jízdy na kole

40

minut běhu

125

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

bílé víno

82 kcal / 100g
B0,1 g
S2 g
T0 g

hrášek

81 kcal / 100g
B5 g
S14 g
T0,3 g

Hrubá mouka

0 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Houby s česnekovým máslem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba