Prostreno.cz

Fazolové lusky se slaninou

Skvělá, jednoduchá příloha se hodí k dobrému plátku masa, nebo někdy i jen tak, jako teplá zeleninová večeře.

12.10.2020 Mikeš
50min

20min příprava

30min vaření

303 kJ / 72 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Malou zapékací misku vymažte olejem.
  3. Máslo smíchejte s prolisovaným česnekem, pepřem, cukrem a sójovou omáčkou. Míchejte, až se cukr rozpustí.
  4. Očištěné fazolky překrojte na poloviny a nasypte je do vařící osolené vody, vařte je 5 minut.
  5. Pak fazolky sceďte a nasypte je do vymazané zapékací misky.
  6. Fazolky pokapejte připraveným máslem a dejte je na 20 minut do předehřáté trouby.
  7. Mezitím nakrájejte slaninu na kostičky, nebo proužky a orestujte ji nasucho v pánvi.
  8. Orestovanou slaninu vyndejte děrovanou lžíci na papírový ubrousek.
  9. Hotové fazolky posypte slaninou a hned podávejte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    91,16 g
  • Sacharidy:

    53,03 g
    • Cukry:

      31,47 g
  • Tuky:

    153,55 g
  • Vláknina:

    14,06 g

Aktivita pro spálení:

448 kcal
56

minut jízdy na kole

42

minut běhu

133

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Fazolové lusky se slaninou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba