Prostreno.cz

Perník s mletými ořechy

Díky jablkům je perník vláčný, voní kořením a oříšky. Na přípravu je snadný a lze ho jednoduše vylepšovat. Místo jablek můžete přidat nakrájené švestky, ale třeba i hrušky. Vždy bude skvěle chutnat.

15.10.2020 Mikeš
1h a 25min

25min příprava

60min vaření

1150 kJ / 274 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Vyšší plech vymažte tukem a vysypte hrubou moukou.
  2. Oloupaná jablka nastrouhejte nahrubo.
  3. Do velké misky prosejte mouku, kakao a kypřící prášek.
  4. Přidejte sůl, cukr, ořechy, badyán, skořici, citronovou kůru a promíchejte.
  5. K sypké směsi přidejte mléko, olej, rum a rozšlehaná vejce. Vše důkladně promíchejte.
  6. Nakonec vmíchejte nastrouhaná jablka.
  7. Těsto nalijte do vymazaného plechu a pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 50 minut.
  8. Vychladlý perník můžete přelít oblíbenou polevou.

TIP:

Pokud přidáte do těsta zvlášť žloutky a z bílků vyšlehaný sníh, bude perník nadýchanější.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    125,22 g
  • Sacharidy:

    629,62 g
    • Cukry:

      212,40 g
  • Tuky:

    311,62 g
  • Vláknina:

    42,00 g

Aktivita pro spálení:

580 kcal
72

minut jízdy na kole

55

minut běhu

173

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Perník s mletými ořechy

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba