Prostreno.cz

Polévka z máslové dýně

Z dýní se dají uvařit spousty dobrých jídel-slaných, sladkých i pikantních. Jemný krém je jeden ze způsobů, jak si vychutnat chuť dýně.

20.10.2020 Mikeš
1h a 15min

30min příprava

45min vaření

530 kJ / 126 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. V hrnci na rozehřátém másle nechte zesklovatět nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidejte vývar, na malé kousky nakrájenou dýni, tymián a vařte, až je dýně měkká.
  3. Polévku rozmixujte ponorným mixérem, je lepší rozmixovat polévku tak, aby v ní zůstaly malinké kousky dýně, nemixovat dohladka, ale záleží na vás, jakou konzistenci polévky chcete mít.
  4. Do polévky přidejte smetanu a nechte polévku projít varem. Podle chuti polévku osolte.
  5. Plátky bagety potřete z jedné strany máslem a uložte je namazanou stranou nahoru na plech vyložený pečícím papírem. Plech s bagetou dejte na 5 minut do trouby předehřáté na 200 °C. Pak plátky otočte, posypte je nastrouhaným sýrem a dejte ještě na 5 minut do trouby.
  6. Polévku před podáváním posypte nakrájenou šalvějí a podávejte ji s plátky bagety.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    155,11 g
  • Sacharidy:

    780,78 g
    • Cukry:

      34,83 g
  • Tuky:

    144,34 g
  • Vláknina:

    31,12 g

Aktivita pro spálení:

798 kcal
99

minut jízdy na kole

76

minut běhu

238

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

šalvěj

315 kcal / 100g
B10 g
S60 g
T12 g

bageta

270 kcal / 100g
B8 g
S50 g
T1 g

tymián

101 kcal / 100g
B5 g
S24 g
T1 g

Zeleninový vývar

5 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Polévka z máslové dýně

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba