Prostreno.cz

Plněná vepřová pečeně

Vepřovou pečeni můžete plnit čímkoli, co máte v oblibě – v tomto receptu jsou to houby, petržel a cibule.

29.10.2020 lanvin
1h a 45min

30min příprava

1h a 15min vaření

619 kJ / 147 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Na pánvi rozehřejte olej, přisypte oloupanou, drobně nakrájenou cibuli, přidejte na menší kousky nakrájené žampióny a duste, až se odpaří voda z hub.
  2. Houby dochuťte kořením a k houbám vmíchejte strouhanku a petrželku. Nechte vychladnout.
  3. Maso nakrojte ostrým nožem tak, aby vznikl plát, pokud je třeba, maso trochu rozklepejte.
  4. Maso osolte, na plát masa rozprostřete houbovou směs, stočte jako roládu a ovažte potravinářským provázkem.
  5. Maso vložte do pekáčku, podlijte vývarem a přikryté duste v troubě předehřáté na 190 °C doměkka. Měkké maso vyndejte na talíř.
  6. K masové šťávě vmíchejte kukuřičný škrob rozmíchaný v jablečné šťávě a vařte do zhoustnutí.
  7. Maso nakrájejte na plátky a podávejte přelité šťávou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    236,36 g
  • Sacharidy:

    95,25 g
    • Cukry:

      18,72 g
  • Tuky:

    108,72 g
  • Vláknina:

    10,92 g

Aktivita pro spálení:

648 kcal
81

minut jízdy na kole

61

minut běhu

193

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Plněná vepřová pečeně

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba