Prostreno.cz

Švestkový koláč s rumovou glazurou

Švestky patří k podzimu. Upečte si vláčný koláč vonící rumem.

04.11.2020 lanvin
1h a 30min

30min příprava

60min vaření

1063 kJ / 254 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Vejce vyšlehejte s cukrem a vanilkovým cukrem.
  2. Postupně přilévejte šlehačku a zašlehejte prosetou mouku s kypřícím práškem.
  3. Hladké těsto vlijte do vysokého plechu vyloženého pečícím papírem nebo vymazaného tukem a vysypaného moukou.
  4. Švestky vypeckujte, rozkrájejte je na čtvrtiny a uložte je rovnoměrně na těsto.
  5. Koláč dejte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 35-45 minut. Doba pečení závisí na výkonu trouby.
  6. V kastrůlku rozehřejte džem s rumem a prohřívejte tak dlouho, až je „glazura„ úplně lepkavá. Ještě teplou glazurou potřete upečený švestkový koláč.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    165,05 g
  • Sacharidy:

    2715,82 g
    • Cukry:

      1538,15 g
  • Tuky:

    161,39 g
  • Vláknina:

    225,75 g

Aktivita pro spálení:

1232 kcal
154

minut jízdy na kole

117

minut běhu

367

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

cukr

387 kcal / 100g
B0 g
S100 g
T0 g

Polohrubá mouka

364 kcal / 100g
B10 g
S76 g
T1 g

čerstvé švestky

46 kcal / 100g
B0,8 g
S11 g
T0,3 g

vanilkový cukr

400 kcal / 100g
B0,35 g
S99 g
T0,11 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Švestkový koláč s rumovou glazurou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba