Prostreno.cz

Hrušky s čerstvou vanilkou

Hrušky delikátně ochucené vanilkou, citrónovou šťávou a hnědým cukrem.

09.11.2020 lanvin
50min

20min příprava

30min vaření

484 kJ / 115 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Malou zapékací misku vymažte máslem.
  2. Hrušky oloupejte a podélně je rozkrojte. Lžičkou vyberte jádřinec.
  3. Hrušky uložte řezem dolů do vymazané zapékací misky a pokapejte je citronovou šťávou.
  4. V malé misce smíchejte jablečný mošt, hnědý cukr, dřeň vanilkového lusku, dobře promíchejte, aby se cukr rozpustil.
  5. Připraveným moštem přelijte hrušky a zapékací misku dejte do trouby.
  6. Podle druhu a tvrdosti hrušek pečte v troubě při 180 °C přibližně 25-30 minut.
  7. Hrušky podávejte posypané jadérky granátového jablka a nasekanými pistáciemi.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    21,60 g
  • Sacharidy:

    155,22 g
    • Cukry:

      99,72 g
  • Tuky:

    51,03 g
  • Vláknina:

    27,60 g

Aktivita pro spálení:

335 kcal
41

minut jízdy na kole

31

minut běhu

100

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

granátový jablko

83 kcal / 100g
B1 g
S18 g
T0,2 g

Citronová šťáva

22 kcal / 100g
B0 g
S6 g
T0 g

vanilka

288 kcal / 100g
B4 g
S12 g
T7 g

jablečný mošt

45,95 kcal / 100g
B0,1 g
S11,2 g
T0,1 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Hrušky s čerstvou vanilkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba