Prostreno.cz

Cukroví z bílků a mandlí

Když cukroví zabalíte do celofánového sáčku, přidáte stuhu, můžete někoho potěšit malým, voňavým dárkem.

30.11.2020 lanvin
1h a 15min

60min příprava

15min vaření

1680 kJ / 401 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Vyšlehejte 110 g bílků, postupně přisypte prosetý cukr a vyšlehejte tuhý, bílkový sníh.
  2. Metličkou lehce šlehejte a zašlehejte k bílkům skořici a citronovou kůru, nakonec vmíchejte mleté mandle.
  3. Vypracujte hladké těsto, zabalte ho do folie a nechte přes noc v chladničce.
  4. Předehřejte troubu na 150 °C.
  5. Těsto rozválejte na sílu přibližně 1 cm.
  6. Z těsta vykrajujte hvězdičky, které pokládejte na plech vyložený pečícím papírem.
  7. Pečte v předehřáté troubě 15 minut.
  8. Upečené hvězdičky nechte vychladnout (nejlépe na roštu).
  9. Troubu nevypínejte, jen snižte teplotu na 90 °C.
  10. Připravte si polevu: vyšlehejte bílky, sůl a moučkový cukr.
  11. Každou hvězdu potřete polevou, hvězdy uložte zpět na plech a dejte je na 5 minut do trouby s teplotou 90 °C.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    88,72 g
  • Sacharidy:

    456,01 g
    • Cukry:

      390,60 g
  • Tuky:

    171,81 g
  • Vláknina:

    45,40 g

Aktivita pro spálení:

897 kcal
112

minut jízdy na kole

85

minut běhu

267

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Croissanty s vanilkovým krémem

2h a 10min
(38 hlasů)

Omeleta s banánem

20min
(13 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Cukroví z bílků a mandlí

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba