Prostreno.cz

Petrželová polévka se ztraceným vejcem

Jednoduchá a chutná zimní polévka připravená z kořenové petržele. Podává se se ztraceným vejcem.
05.01.2021 lentilka
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

180 kJ / 43 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěnou petržel nakrájejte na plátky .
  2. Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno a nechte ji zesklovatět na másle.
  3. Přidejte nakrájenou petržel ,vývar a vařte ,až je petržel měkká .
  4. Polévku rozmixujte ,přilijte mléko , dochuťte solí a vařte 5 minut.
  5. Polévku podávejte se ztraceným vejcem , posypanou pepřem.
  6. Příprava ztracených vajec: V menším hrnci přiveďte k varu 1.3 l vody , vlijte do ní ocet. Vodu nesolte . Dle počtu porcí rozdělte vajíčka jednotlivě do mističek,nebo skleniček . Vodou v rendlíku rychle zamíchejte, aby vznikl vír. Doprostřed víru vlijte jedno vajíčko. Vír se postará o to, aby bílek obalil žloutek. Jakmile je bílek pevný , / přibližně za 3-4 minuty/ vejce vyndejte děrovanou lžící. Stejně pokračujte s dalšími vejci .

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    130,27 g
  • Sacharidy:

    160,89 g
    • Cukry:

      28,36 g
  • Tuky:

    119,20 g
  • Vláknina:

    4,00 g

Aktivita pro spálení:

366 kcal
45

minut jízdy na kole

34

minut běhu

109

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Petrželová polévka se ztraceným vejcem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba