Prostreno.cz

Polévka z kedlubny a kadeřávku

V mrazivém dni kouřící talíř dobré polévky jen málokdy někdo odmítne .
22.01.2021 lanvin
50min

20min příprava

30min vaření

78 kJ / 18 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Z opraných listů kadeřávku odkrojte tuhý stonek a listy nakrájejte na nudličky,nudličky nakrájejte najemno .
  2. Oloupanou kedlubnu,petržel ,brambory a mrkev nakrájejte na kostičky.
  3. V hrnci na oleji s máslem nechte zesklovatět oloupanou,nakrájenou cibuli.
  4. Cibuli posypte moukou a vymíchejte jíšku.
  5. Za stálého míchání zalijte jíšku vodou (nebo vývarem), přidejte sypký vývar-pokud nepoužijete zeleninový vývar- ,nakrájenou zeleninu a vařte za občasného promíchání 15 minut.
  6. Do polévky nasypte nakrájený kadeřávek a vařte 5 minut.

TIP:

Pokud chcete mít polévku opravdu hustou ,mouky na jíšku přidejte víc.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    6,18 g
  • Sacharidy:

    57,78 g
    • Cukry:

      18,11 g
  • Tuky:

    24,93 g
  • Vláknina:

    11,11 g

Aktivita pro spálení:

77 kcal
9

minut jízdy na kole

7

minut běhu

22

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Polévka z kedlubny a kadeřávku

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba