Prostreno.cz

Placky z bílého zelí

Zelí je výtečná příloha k vepřovému masu, ale nabízí mnohem širší využití.

01.02.2021 sun
60min

35min příprava

25min vaření

509 kJ / 121 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 ° C .
  2. Dva plechy vyložte pečícím papírem.
  3. Zelí nakrájejte na tenké nudličky, nudličky ještě překrojte , nebo nasekejte na menší kousky a nasypte je do misky.
  4. Zelí rukama promačkejte,nechte 15 minut stát a přebytečnou vodu slijte .
  5. Slaninu nakrájejte na velmi malé kostičky a přidejte k zelí.
  6. Vmíchejte rozkvedlaná vejce, sůl , mouku a vše dobře promíchejte .
  7. Lžící pokládejte směs na připravené plechy, tvořte přitom placky velikosti dlaně, silné necelý centimetr.
  8. Oba plechy vložte do trouby a pečte 20-25 minut, až placky zpevní a zezlátnou.
  9. Po 10-15 minutách oba plechy navzájem prohoďte a otočte , aby se placky propekly rovnoměrně.

TIP:

Placky můžete upéct i v pánvi na oleji .


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    101,72 g
  • Sacharidy:

    112,00 g
    • Cukry:

      21,41 g
  • Tuky:

    72,08 g
  • Vláknina:

    15,00 g

Aktivita pro spálení:

374 kcal
46

minut jízdy na kole

35

minut běhu

111

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Míchaná vejce s chřestem

25min
(8 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

15min
(20 hlasů)

Omeleta s jarní cibulkou

35min
(31 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Placky z bílého zelí

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba