Prostreno.cz

Vepřová pečeně na cibulkách

Vepřové maso zcela neodmyslitelně patří k české kuchyni. Dokonalá víkendová klasika.

05.03.2021 Mikeš
1h a 35min

20min příprava

1h a 15min vaření

810 kJ / 193 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. V malé misce smíchejte olej,prolisovaný česnek,tymián,rozmarýn ,mletou papriku,pepř a sůl.
  2. Směsí potřete maso .
  3. Maso položte do pekáčku,podlijte ho vývarem,kolem masa nasypte cibulky a přikryté pečte v troubě předehřáté na 190°C doměkka.
  4. V rendlíku rozehřejte máslo ,přisypte mouku a připravte světlou jíšku.
  5. Jíšku zalijte vývarem a smetanou.
  6. Přidejte tymián,podle chuti osolte,opepřete a vařte 10 minut.
  7. Měkké maso nakrájejte na plátky a podávejte ho s omáčkou.

TIP:

Do omáčky můžete dát místo tymiánu jinou,oblíbenou bylinku.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    290,17 g
  • Sacharidy:

    82,95 g
    • Cukry:

      10,77 g
  • Tuky:

    221,77 g
  • Vláknina:

    4,47 g

Aktivita pro spálení:

761 kcal
95

minut jízdy na kole

72

minut běhu

227

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

česnek

149 kcal / 100g
B6 g
S33 g
T0,38 g

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g

nakládané feferonky

30 kcal / 100g
B1 g
S7 g
T3 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřová pečeně na cibulkách

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba