Prostreno.cz

Bramborové karbanátky s čerstvým zelím

Karbanátky z vařených brambor s bílým zelím .

28.04.2021 lentilka
1h a 10min

25min příprava

45min vaření

668 kJ / 159 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Zelí nakrájejte na nudličky a spařte ho horkou vodou, pak nechte dobře okapat.
  2. Brambory uvařte ve slupce doměkka , uvařené brambory oloupejte a nakrájejte je na velmi malé kostičky.Brambory nasypte do misky.
  3. Přisypte zelí,podle chuti osolte,opepřete,vmíchejte rozšlehaná vejce,mouku ,kypřící prášek a dobře promíchejte.
  4. Z těsta tvarujte karbanátky a opečte je z obou stran v pánvi na oleji.
  5. Upečené karbanátky pokládejte na papírovou utěrku.

TIP:

Brambory jdou dobře nakrájet pomocí kolečka na krájení vajíček.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    59,80 g
  • Sacharidy:

    197,72 g
    • Cukry:

      11,09 g
  • Tuky:

    151,08 g
  • Vláknina:

    22,80 g

Aktivita pro spálení:

596 kcal
74

minut jízdy na kole

56

minut běhu

177

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

brambory

77 kcal / 100g
B2 g
S17 g
T0,36 g

čerstvé zelí

25 kcal / 100g
B1 g
S5 g
T0,23 g

mouka

364 kcal / 100g
B9 g
S76 g
T1 g

olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Bramborové karbanátky s čerstvým zelím

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba