Prostreno.cz

Zeleninová polévka s nočky

Polévka z jarní zeleniny. Jaké druhy zeleniny zvolíte, záleží na vás.

30.04.2021 sun
55min

25min příprava

30min vaření

143 kJ / 34 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. V hrnci rozehřejte máslo , olej a osmahněte na něm očištěnou a nakrájenou zeleninu .
  2. Zeleninu zalijte vodou , přidejte sypký vývar , libeček a přiveďte k varu. Vařte 20 minut .
  3. Během vaření vývaru si připravte nočky. Důkladně smíchejte všechny suroviny na nočky ,pak vykrajujte malou lžičkou nočky a vkládejte je přímo do vařící zeleninové polévky .
  4. Polévku vařte ještě přibližně 4-5 minut.
  5. Polévku podle potřeby dochuťte solí a pepřem.

TIP:

Na přípravu polévky můžete použít karotku , petržel, celer, kedlubnu, ředkvičky, jarní cibulku, pórek, hrášek, květák apod. Polévku můžete připravit i bez nočků .


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    50,70 g
  • Sacharidy:

    12,04 g
    • Cukry:

      1,50 g
  • Tuky:

    87,22 g
  • Vláknina:

    3,80 g

Aktivita pro spálení:

175 kcal
21

minut jízdy na kole

16

minut běhu

52

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Zeleninová polévka s nočky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba