Prostreno.cz

Rybí karbanátky s karotkou

Jemné rybí maso doplněné strouhanou karotkou a bylinkami = zdravá varianta masových karbanátků.

08.06.2021 sun
1h a 5min

30min příprava

35min vaření

1199 kJ / 286 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost


  • K podávání
  • 1 ks nakrájený citron
  • K přípravě
  • 2 ks karotky - nebo 1 velká mrkev
  • 700 g rybího filé bez kůže a kostí
  • 0.5 hrnku drobně nasekaných bylinek - oregano, tymián ,petržel aj.
  • 1 ks rozšlehané vejce
  • 4 lžíce strouhanky - nebo podle potřeby
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky mletého bílého pepře
  • Na smažení
  • 120 ml oleje

Postup přípravy

  1. Filé nadrobno nasekejte a dejte do misky ,(nasekat můžete i v robotu) .
  2. K rybímu filé přidejte velmi jemně nastrouhanou karotku , nasekané bylinky , rozšlehané vejce, podle potřeby trochu strouhanky, vše osolte,opepřete a dobře promíchejte .
  3. Ze směsi tvarujte karbanátky,které zvolna opečte na oleji.
  4. Podávejte s oblíbeným dipem a kousky citrónu.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    11,80 g
  • Sacharidy:

    72,16 g
    • Cukry:

      15,25 g
  • Tuky:

    124,02 g
  • Vláknina:

    9,40 g

Aktivita pro spálení:

351 kcal
43

minut jízdy na kole

33

minut běhu

104

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Rybí karbanátky s karotkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba