Prostreno.cz

Orzo s pečenou mrkví

Těstovinová rýže neboli orzo , se vyrábí z tvrdé pšenice. Tento druh těstoviny se nelepí, má stálý tvar a nerozvaří se .Připravte si lehké orzo s mrkví a sýrem jako chutný lehký oběd,nebo večeři .

10.06.2021 Mikeš
60min

25min příprava

35min vaření

899 kJ / 214 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěnou mrkev nakrájejte na kolečka a nasypte ji do malé,zapékací misky.
  2. Mrkev jemně osolte,přidejte 2 lžíce oleje a mrkev promíchejte.
  3. Přikryjte a dejte na 15 minut do trouby předehřáté na 190°C.
  4. Mezitím si uvařte orzo podle návodu na balu. Je lepší uvařit orzo ve slabém zeleninovém vývaru
  5. Hotové orzo smíchejte s připravenou mrkví , petrželkou , parmazánem a podle chuti osolte .
  6. Podávejte posypané rozdrobeným tvarohem , případně jiným sýrem .

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    55,75 g
  • Sacharidy:

    14,40 g
    • Cukry:

      5,01 g
  • Tuky:

    66,78 g
  • Vláknina:

    3,75 g

Aktivita pro spálení:

209 kcal
26

minut jízdy na kole

19

minut běhu

62

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Orzo s pečenou mrkví

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba