Prostreno.cz

Vepřové plátky plněné žampiony

Šťavnaté plátky vepřového masa plněné žampióny a anglickou slaninou .

09.07.2021 lanvin
1h a 35min

35min příprava

60min vaření

351 kJ / 83 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Plátky masa naklepejte a překrojte je na dvě poloviny.
  2. Maso osolte a posypte pepřem.
  3. Žampióny nakrájejte na malé kousky .
  4. V rendlíku na rozehřátém oleji krátce orestujte drobně nakrájenou anglickou slaninu a jemně nakrájenou šalotku .
  5. Přidejte nakrájené žampiony a míchejte 10 minut.
  6. Podle chuti osolte a vmíchejte lístečky tymiánu . Nechte vychladnout.
  7. Na každý plátek masa položte kopeček připravených hub se slaninou .
  8. Maso stočte jako roládu a ovažte potravinářským provázkem , nebo sepněte jehlami na ptáčky.
  9. Maso uložte do zapékací misky,nebo pekáčku , podlijte vývarem a pečte v troubě předehřáté na 180°C doměkka .
  10. Vzniklou šťávu můžete zahustit tmavou instantní jíškou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    11,25 g
  • Sacharidy:

    35,55 g
    • Cukry:

      2,46 g
  • Tuky:

    40,46 g
  • Vláknina:

    3,88 g

Aktivita pro spálení:

71 kcal
8

minut jízdy na kole

6

minut běhu

21

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

vepřové maso

242 kcal / 100g
B27 g
S0 g
T14 g

pepř

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g

anglická slanina

425,95 kcal / 100g
B40,9 g
S2,1 g
T36,5 g

šalotka

72 kcal / 100g
B2 g
S16 g
T0,1 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřové plátky plněné žampiony

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba