Prostreno.cz

Bramborové karbanátky s cibulí

Karbanátky z brambor se šunkou a restovanou cibulí .

15.07.2021 lanvin
55min

30min příprava

25min vaření

1210 kJ / 289 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Uvařené brambory sceďte a nechte je vychladnout.
  2. Vychladlé brambory oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle do misky.
  3. Oloupanou cibuli nakrájejte na plátky a orestujte ji do zlatova na lžíci oleje a lžíci másla. Orestovanou cibuli nechte vychladnout.
  4. Šunku , nebo anglickou slaninu nakrájejte na kostičky a přidejte ji k nastrouhaným bramborám.
  5. K bramborám dále přidejte vejce , vychladlou cibuli , petrželku , vše posypte bramborovým škrobem , osolte a dobře promíchejte .
  6. Ze směsi tvarujte karbanátky a opečte je z obou stran na oleji.
  7. Podávejte se zeleninovým salátem.

TIP:

Brambory typu A jsou po uvaření tuhé a pevné, nerozvaří se, jsou jen velmi slabě moučnaté . Bývají menší , kratší a kulatější než ostatní druhy brambor.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    4,48 g
  • Sacharidy:

    38,92 g
    • Cukry:

      12,12 g
  • Tuky:

    147,68 g
  • Vláknina:

    4,35 g

Aktivita pro spálení:

368 kcal
46

minut jízdy na kole

35

minut běhu

109

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Bramborové karbanátky s cibulí

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba