Prostreno.cz

Polévka z řapíkatého celeru s nivou

Krémová celerová polévka se sýrem je skvělá i jako hlavní chod , můžete ji podávat s tousty .

04.08.2021 lentilka
45min

15min příprava

30min vaření

1535 kJ / 366 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost


  • K podávání
  • 220 g sýra niva - nakrájený na kostky
  • K přípravě
  • 1 ks malá cibule
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 2 ks menší brambory
  • 2 lžíce másla
  • 1.7 l domácího zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany
  • 2 špetky soli
  • Na posypání
  • 1 lžíce hrubě mletého barevného pepře

Postup přípravy

  1. Očištěný celer nakrájejte na kousky , cibuli nadrobno nakrájejte
  2. V hrnci na rozehřátém másle orestujte cibuli , přidejte celer a minutu míchejte .
  3. Přidejte nakrájené brambory , zalijte vývarem a vařte 15 minut , nebo až jsou brambory měkké .
  4. Přilijte smetanu , polévku rozmixujte a přiveďte ji k varu. Podle chuti polévku osolte.
  5. Do horké polévky přidejte nakrájenou nivu a polévku posypte pepřem.

TIP:

Pokud nemáte domácí zeleninový vývar , použijte vodu a bio sypký zeleninový vývar


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    48,24 g
  • Sacharidy:

    10,64 g
    • Cukry:

      6,24 g
  • Tuky:

    158,10 g
  • Vláknina:

    0 g

Aktivita pro spálení:

333 kcal
41

minut jízdy na kole

31

minut běhu

99

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Polévka z řapíkatého celeru s nivou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba