Prostreno.cz

Citronová pěna s rybízem

Stačí minimum surovin a vykouzlíte lehkou nadýchanou pěnu se svěží chutí citronu.

05.08.2021 Mikeš
1h a 30min

1h a 30min příprava

1512 kJ / 361 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. V misce metličkou vyšlehejte žloutky s moučkovým cukrem .
  2. Pak do směsi vmíchejte citronovou kůru a šťávu, misku postavte do většího hrnce s troškou horké vody a šlehejte, dokud žloutky nezhoustnou – voda v lázni by se neměla prudce vařit, jinak se vajíčka srazí. Postupujte pomalu a na mírném plameni, bude to trvat kolem deseti minut , nebo až uvidíte, že se vytvořil hebký krém .
  3. Pak misku vyndejte z vodní lázně a ještě občas prošlehejte, než směs zchladne. Bude pak ještě o něco pevnější.
  4. Smetanu vyšlehejte s vanilkovým cukrem do tuha a opatrně po troškách ji vmíchejte do vychladlé žloutkové směsi.
  5. Pěnu rozdělte do skleniček a dejte minimálně na hodinu vychladit do chladničky.
  6. Před podáváním pěnu ozdobte rybízem .

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    94,28 g
  • Sacharidy:

    213,84 g
    • Cukry:

      208,50 g
  • Tuky:

    150,81 g
  • Vláknina:

    1,50 g

Aktivita pro spálení:

745 kcal
93

minut jízdy na kole

70

minut běhu

222

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Citronová pěna s rybízem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba